Var en tjänare

Johannes 13: 3 Jesus visste att Fadern hade gett allt i hans händer och att han kom från Gud och gick till Gud. Han tog en handduk och lindade en handduk runt midjan. 5 Då hällde han vatten i handfatet och började tvätta lärjungarnas fötter och torka av dem med handduken som låg runt honom. 6 Då kom han till Simon Peter. Han sade till honom: “Herre, tvättar du mina fötter?”

7 Jesus svarade honom: “Du vet inte vad jag gör nu, men du kommer att förstå det senare.”

8 Petrus sade till honom: “Du kommer aldrig att tvätta mina fötter!”

Jesus svarade honom: “Om jag inte tvättar dig, har du ingen del med mig.”

9 Simon Peter sade till honom: “Herre, inte bara mina fötter, utan också mina händer och mitt huvud!”

10 Jesus sa till honom: ”Den som har badat behöver bara tvätta fötterna utan är helt ren. Ni är rena, men inte alla. ” 11 Han kände honom som skulle förråda honom, därför sade han: “Ni är inte alla rena.” 12 Och när han tvättade fötterna, tog på sig ytterkläderna och satte sig igen, sade han till dem: Vet ni vad jag har gjort mot er? 13 Du kallar mig ”Lärare” och ”Herre.” Du säger det rätt, för så är jag. 14 Om jag, Herren och läraren, har tvättat era fötter, borde ni också tvätta varandras fötter. 15 Ty jag har gett dig ett exempel, att du också ska göra som jag har gjort mot dig. 16 Sannerligen säger jag er: en tjänare är inte större än sin herre, och ingen som är utsänd är större än den som har sänt honom. 17 Om du vet dessa saker, välsignad är du om du gör det. 18 Jag talar inte om er alla. Jag vet vem jag har valt. Men för att Skriften ska uppfyllas: ‘Den som äter bröd med mig har lyft upp sin häl mot mig.’ är han. 20 Sannerligen säger jag er: den som tar emot vem jag skickar, tar emot mig; och den som tar emot mig tar emot den som har sänt mig. ”

Klicka här för originalartikeln. Använd översättningsappen.Vänligen länka till denna sida. Det hjälper människor att hitta webbplatsen. Tack.

Den här webbplatsen har bibelrelaterade artiklar. Använd översättningsappen.
http://biblequestionsblog.com

Den här sidan har information om Covid.
http://shineonhealth.com

Den här webbplatsen har nyhetsartiklar.
https://wethepeoplefree.com
Previous Post

Ljummen

Next Post

Kolla på