Hebreerbrevet Kapitel 9

När du läser Bibeln är det nödvändigt att förstå att det bygger på förbund och lag. Jesus gjorde ett juridiskt arbete vid korset. Denna skrift i hebreerbrevet hjälper till att förklara den.

Hebreerbrevet 9: 1 Nu hade faktiskt även det första förbundet förordningar om gudstjänst och en jordisk helgedom. 2 Ty ett tabernakel förbereddes. I den första delen fanns lampstativet, bordet och showbrödet; som kallas det heliga. 3 Efter den andra slöjan var tabernaklet som kallas det heliga, 4 som hade ett gyllene rökelsaltare och förbundsarken överlagd på alla sidor med guld, där det fanns en gyllene kruka som innehöll manna, Arons stav som knoppade och förbundets tabletter; 5 och över den härlighetens keruber som överskuggar nådstolen, om vilka saker vi inte kan tala i detalj nu. 6 Nu när allt detta är förberett, går prästerna ständigt in i det första tabernaklet och fullgör gudstjänsterna 7 men i det andra översteprästen ensam, en gång om året, inte utan blod, som han erbjuder för sig själv och för människors fel. 8 Den Helige Ande indikerar detta, att vägen in till den heliga platsen ännu inte var uppenbarad medan det första tabernaklet fortfarande stod. 9 Detta är en symbol för den nuvarande åldern, där gåvor och uppoffringar erbjuds som är oförmögna, med avseende på samvetet, att göra tillbedjaren perfekt, 10 är endast (med kött och drycker och olika tvätt) köttsliga förordningar, införda till en tid av reformation.

11 Men Kristus har kommit som överstepräst för de kommande goda sakerna genom det större och mer fullkomliga tabernaklet, inte gjort med händer, det vill säga inte av denna skapelse, 12 inte ännu genom getter och kalvs blod, utan genom sitt eget blod, gick in en gång för alla i det heliga, efter att ha uppnått evig förlossning.

Du kan läsa resten av inlägget här. Använd översättningsappen.

http://biblequestionsblog.com/hebrews-chapter-9/Vänligen länka till denna sida. Det hjälper människor att hitta webbplatsen. Tack.

Den här webbplatsen har bibelrelaterade artiklar. Använd översättningsappen.
http://biblequestionsblog.com

Den här sidan har information om Covid.
http://shineonhealth.com

Den här webbplatsen har nyhetsartiklar.
https://wethepeoplefree.com

Om du gillar den här sidan, vänligen länka till den eller dela länken till den här sidan. Tack.

Previous Post

Rikets evangelium

Next Post

Som en virvel på hela jorden